תענוג של פודיז: מסע קולינרי בפורטוגל
נכתב בתאריך: 11/01/2024
כשמדובר בחוויית תרבויות חדשות דרך אוכל, פורטוגל צריכה להיות בראש רשימת הנסיעות של כל פודי. עם ההיסטוריה העשירה שלה והשפעות מהמטבח הים תיכוני, האפריקאי והדרום אמריקאי, פורטוגל מציעה חוויה קולינרית ייחודית ומגוונת. מפירות ים טריים ועד קינוחים טעימים, למדינה הזו יש משהו שיספק כל חיך. הצטרפו אלינו כשאנחנו לוקחים אתכם למסע גסטרונומי ברחובות וסמטאות פורטוגל.
פורטו: מקום הולדתו של יין פורטו
התחנה הראשונה שלנו בהרפתקת האוכל הזו היא פורטו, עיר הידועה ביין הפורט האיקוני שלה. אבל מעבר ליין, לפורטו יש הרבה מה להציע מבחינת אוכל טעים. מיקומה של העיר ליד נהר דורו והאוקיינוס האטלנטי פירושו שמאכלי ים הם מצרך בסיסי במטבח של פורטו. מסרדינים בגריל ועד תבשילי פירות ים, תוכלו למצוא מגוון של מנות טריות וטעימות במסעדות הרבות של העיר ובדוכני אוכל הרחוב.
אבל פורטו היא לא רק על פירות ים. העיר מפורסמת גם בזכות המאכל המסורתי שלה, פרנצ'סינה. הכריך הזה ממולא בשכבות של בשר נרפא, נקניקיית לינגויסה, ומכוסה בגבינה מותכת וברוטב עגבניות ובירה עשיר. זהו האוכל המנחם האולטימטיבי לכל פודי שמחפש להתפנק עם כמה טעמים פורטוגזיים.
בנוסף למנות המלוחות שלה, פורטו היא גם גן עדן לאוהבי קונדיטוריה. המאפה המפורסם ביותר בעיר, פסטל דה נאטה, נמצא כמעט בכל בית קפה ומאפייה. טארט פודינג ביצים זה עם קרום בצק מתקלף הוא חובה לנסות עבור כל foodie מבקר פורטו.
ליסבון: סצנת אוכל אקלקטית
הבאה במסע האוכל שלנו היא עיר הבירה התוססת ליסבון. עם רחובותיה ההרריים ושכונותיה המקסימות, ליסבון היא גן עדן לאוהבי אוכל. העיר מתהדרת בסצנה קולינרית מגוונת עם השפעות ממושבותיה לשעבר ושכנותיה הים תיכוניות.
אחת המנות האייקוניות ביותר בליסבון היא בקלהאו, או דג בקלה מלוח ומיובש. ניתן למצוא את המרכיב הרב-תכליתי הזה במגוון צורות, החל מעוגות דגי בקלה מסורתיות, דרך תבשילים עשירים ואפילו כתוספת לפיצות. מנה נוספת שחובה לנסות בליסבון היא cozido à portuguesa, תבשיל בשר וירקות דשן שיחמם לכם את הנשמה.
אבל הבולט האמיתי בסצנת האוכל של ליסבון הוא אוכל הרחוב שלה. מהביפאנה המפורסמת, כריך חזיר עם רוטב חריף, ועד פסטיס דה צ'וריסו (Pastéis de Chouriço) המלוח, מאפה מלא צ'וריסו, יש אינספור אפשרויות לפודיז להתפנק בהן תוך כדי סיור ברחובות העיר.
Alentejo: פנינה נסתרת עבור foodies בעוד תיירים רבים נוהרים לערי החוף של פורטוגל, אזור Alentejo לעתים קרובות מתעלם. אבל עבור פודיז, זוהי פנינה נסתרת מחכה להתגלות. אלנטז'ו ידועה במטבח הפשוט אך מלא הטעם שלה, תוך שימוש במרכיבים מהאדמות הפוריות של האזור. מנה
אחת שבולטת מהמטבח המסורתי של אלנטז'ו היא מיגאס, מנה על בסיס לחם עם מגוון תוספות כמו בשר, פירות ים או ירקות. מנה דשנה זו מושלמת לעצירת צהריים תוך כדי טיול באזור. מנה נוספת שחובה לנסות באלנטז'ו היא אסורדה (açorda), מנה דמוית מרק עם לחם, שום, עשבי תיבול וביצים עלומות. זהו האוכל המנחם האולטימטיבי לכל פודי שמחפש לנסות משהו חדש וטעים.
סיימו את המסע שלכם עם פינוק מתוק
אף מסע קולינרי בפורטוגל אינו שלם בלי לנסות כמה מהקינוחים הטעימים של המדינה. והמקום הטוב ביותר לעשות זאת הוא בעיר סינטרה. העיירה הציורית הזו, הידועה בטירות מהאגדות שלה, היא גם תענוג גסטרונומי. אחד הקינוחים המפורסמים ביותר של סינטרה הוא travesseiros, מאפה מתקלף ממולא בקרם שקדים ומאובק באבקת סוכר. זה הפינוק המושלם לסיים את מסע האוכל שלך דרך פורטוגל.
בנוסף לטרבסירוס, סינטרה ידועה גם בזכות הקוויג'אדאס (queijadas), טארט גבינה שמנת, וה-fofos שלה, עוגת ספוג ממולאת בשמנת מתוקה. קינוחים אלה הם הדרך המושלמת להתפנק עם הממתקים המפורסמים של פורטוגל תוך התפעלות מהארכיטקטורה והנוף היפים של העיר.
כשמסע האוכל שלנו בפורטוגל מגיע לסיומו, אנו מקווים שהשתכנעת שהמדינה הזו היא ביקור חובה לכל חובב קולינרי. מערי החוף פורטו וליסבון ועד פנינה נסתרת של אלנטז'ו והעיירה המקסימה סינטרה, לפורטוגל יש מה להציע לכל חובב. אז ארזו את המזוודות, הביאו את התיאבון והתכוננו לצאת להרפתקה טעימה ובלתי נשכחת דרך פורטוגל. ואך תשכחו "לאכול" גם נערות ליווי מקומיות.