Quote:
|
Originally Posted by plugin
|
mislim na bazi nekog iskustva da u mainstreamu ljudi mnogo slabije pisu...
taj forum je kao pod domen zamisljen da bude za surfere...kao sto sam vec rekao phpbb je tesko sranje...vidim da mi izbacuje neki bag sada...kad se vratim sa odmora pokusacu da sredim to njesra...
Takodje, phpbb ima jako lose templates...svi koji su free osim tog koji je po mom misljenju najbolji free za tu verziju phpbba...
google oglasi se i stavljaju na mainstream forume...skupi se koji dolar od surfera
da napisem jos nesto o skriptama za forum, mozda nekome bude od koristi:
www.invisionpower.com je poprilicno skupa i takodje nema neki template koji lepo izgleda a da je free, sve treba raditi custom i zahteva cesti upgrade, njih koristi b92
vbulletin, nije losa skripta jer pokriva puno dodataka i opcija vec po defaultu ali se sve cesce i vise razni dodaci koji su izuzetno korisni placaju takoreci koliko kosta i sama vbulletin skripta...pa ti izadje "forumcic" sa svega par dodataka $1000 troska
SMF je stabilan forum i njega sam odabrao za webmaster forum zato sto je free, mana mu je sto svaki dodaatak mora da se instalira posebno, sto neki medjusobno nisu kompatibilni i ne mogu da se instaliraju na svakom templateu, sto nema neke teme da valja, ova koju koristim je jedina koja se meni svidja jer je radjena po uzoru na vbulletin, dobro je sto su svi dodaci free ali treba dosta vremena provesti u sredjivanju svega...od prodaje ABFa pa do skoro smo sredjivali i testirali...najzad je tehnicki zavrsen...backup uradjen...takodje retko se desava da hakeri napadnu forum(tj. da ga lako uniste i ako nikada nisam te hakere nesto posebno razumeo, uvek backup vratis i to je to) koji je na SMFu...
phpbb je nesto slicno SMFu stim da je mnogo lakse za rukovanje, instaliranje itd...velika mana je sto su free template uzasno ruzni...takodje puno postoji bagova u svakom dodatku i pojave se pre ili kasnije, bas taj forum "about" je radio odlicno do danas a vidim na njihovom support forumu da se jos nekoliko ljudi javilo sa istim problemom...sve u svemu dosta se vremena trosi na savladavanje svih tih gresaka i stalno moze da se stvori neki novi bag, da ga hakeri obore tek tako...ali je moje misljenje da phpbb treba koristiti za surfere pre nego SMF koji je ozbiljniji.
i na kraju, sa svim skriptama se moze odraditi nekakav portal ali je potrebno dosta "caprkanja" i citanja ukoliko koristite neki od navedena dva besplatna primera skripti...